Duurzaamheid en boekhouding

Onze verantwoordelijkheid voor de toekomst

Duurzaamheid speelt een centrale rol in onze dienstverlening. Wij beschouwen het als een cruciale factor voor bedrijfsgroei vandaag de dag en een betere toekomst morgen. Practical zet zich in voor het integreren van duurzaamheid in al onze processen en diensten, en biedt klanten een uitgebreide module om hun CO2-voetafdruk te meten op basis van hun eigen financiële administratiegegevens.

Waarom duurzaamheid belangrijk is voor ons accountantskantoor

Als accountantskantoor begrijpen wij hoe de impact van financiële beslissingen verder gaat dan winst- en verliesrekeningen. Sociale en milieu-issues zijn eveneens cruciaal, aangezien we allen onze verantwoordelijkheid erkennen om bij te dragen aan een rechtvaardige en leefbare wereld voor de huidige en toekomstige generaties.

Door duurzaamheid te integreren in onze interne processen en cultuur, streeft Practical ernaar een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en te demonstreren dat het mogelijk is economisch succes te combineren met sociale en milieuverantwoordelijkheid.

Voordelen van duurzaamheid voor ondernemers

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor ons als accountantskantoor, maar ook voor onze klanten, ondernemers zoals u. Het implementeren van duurzaamheidspraktijken in uw onderneming kan op zowel de korte als de lange termijn talrijke voordelen bieden.

01

Kostenbesparingen

Door het verbruik van energie en hulpbronnen te verminderen, verspilling te minimaliseren en processen te optimaliseren, kunt u aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

02

Risicomanagement

Duurzaamheidsmaatregelen helpen bedrijven risico’s te verminderen en zich aan te passen aan veranderende regelgeving en marktomstandigheden.

03

Reputatie en merkwaarde

Door te laten zien dat uw oderneming zich inzet voor duurzaamheid, kunt u een positieve reputatie opbouwen en de merkwaarde vergroten.

04

Toegang tot financiering

More and more investors and financial institutions prefer companies that prioritize sustainability, making it easier for you to access financing.

05

Klantenbinding

Duurzaamheid is belangrijk voor bewuste consumenten en bedrijven. Het omarmen van duurzaamheidspraktijken kan de loyaliteit van klanten vergroten.

Onze duurzaamheidsmodule:
Het meten van uw Co2 voetafdruk

Als onderdeel van ons uitgebreide dienstverleningsaanbod bieden wij onze klanten een speciale module aan om de Co2-voetafdruk te meten met behulp van gegevens uit de financiële administratie. Door financiële data te combineren met milieuprestatie-indicatoren krijgen we inzicht in de ecologische impact van uw onderneming en ontwikkelen we gerichte duurzaamheidsstrategieën.

Identificeren en veranderen

Onze module analyseert gegevens zoals energieverbruik, transport, grondstoffengebruik en afvalproductie om een gedetailleerd beeld te krijgen van de Co2-uitstoot van uw onderneming. Deze inzichten stellen ons in staat om samen met u gerichte maatregelen te identificeren om de uitstoot te verminderen, de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen.

Rapporten en doelstellingen

Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van duurzaamheidsrapporten, het implementeren van duurzaamheidsinitiatieven en het volgen van de voortgang op het gebied van duurzaamheid. Wij willen onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken en een toekomstbestendige onderneming op te bouwen.

Previous slide
Next slide

Samen een verschil maken

Duurzaamheid is om verschillende redenen belangrijk voor onze klanten. Hier zijn enkele kernpunten over waarom duurzaamheid belangrijk zou moeten zijn en hoe ons kantoor een verschil kan maken.

01

Inzicht in milieurisico’s en kansen

Wij bieden duurzaamheid als integraal onderdeel van onze dienstverlening. Dit helpt u bij het identificeren en begrijpen van milieurisico’s en -kansen die uw bedrijfsprestaties kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, het meten van de CO2-voetafdruk en andere milieuprestatie-indicatoren stelt ons team in staat inzicht te geven in de ecologische impact van een bedrijf en strategieën aan te bevelen voor u om de efficiëntie te verbeteren en kosten te verminderen.

02

Naleving van wet- en regelgeving

Duurzaamheidsnormen en -regelgeving worden steeds strenger, waarbij bedrijven onder grotere druk staan om aan deze eisen te voldoen. Wij ondersteunen onze klanten met informatie over relevante duurzaamheidswetten en -regelgeving en begeleiden hen bij het implementeren van passende maatregelen om aan deze eisen te voldoen.

03

Verbeterde reputatie en merkwaarde

Klanten die duurzaamheidspraktijken omarmen, kunnen hun reputatie en merkwaarde aanzienlijk verbeteren. Wij ondersteunen onze klanten bij het ontwikkelen van duurzaamheidsrapporten en het communiceren van hun prestaties aan belanghebbenden. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en trekt klanten aan die duurzaamheid waarderen.

04

Toegang tot financiering

Steeds meer investeerders en financiële instellingen nemen duurzaamheidscriteria op in hun beoordeling van bedrijven. Een sterke duurzaamheidsprestatie kan de kans vergroten dat een bedrijf financiering verkrijgt. Wij kunnen u ondersteunen bij het verzamelen en rapporteren van duurzaamheidsgegevens die relevant zijn voor investeerders en financiers.

05

Verantwoord ondernemen en betrokkenheid

Duurzaamheid gaat niet alleen over het maken van winst; het impliceert ook het aannemen van een bredere bedrijfsverantwoordelijkheid. Klanten willen vaak bijdragen aan positieve verandering en duurzame ontwikkeling. Practical begeleidt klanten bij het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën die in lijn zijn met hun waarden en doelstellingen.

Video afspelen
Samen op weg naar een duurzame toekomst

Samengevat streven we er bij Practical naar om een verschil te maken door klanten te ondersteunen bij het meten, analyseren en verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties. Door inzichten te bieden, strategieën te adviseren en te helpen met naleving, zullen onze accountants een waardevolle rol spelen bij het begeleiden van uw bedrijf naar een duurzame toekomst.

Neem contact op

Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor een informeel gesprek over hoe we u en uw onderneming kunnen helpen de gewenste resultaten te behalen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Een van onze teamleden staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

Financial Controller

Eva de Jong