Een loyale partner voor uw rit naar succes

Belastingadvies

Fiscaal advies waarborgt de naleving van de belastingwetten en verlicht de last van het begrijpen van complexe regelgeving. Onze professionals bij Practical monitoren de fiscale implicaties en bieden voortdurende ondersteuning, zodat u zich kunt concentreren op wat er echt toe doet in uw onderneming.

Wat is belastingadvies?

Fiscaal advies, verzorgd door een belastingadviseur, helpt uw onderneming bij alle aspecten van de fiscale wet- en regelgeving. Het wordt ook wel belastingadvies genoemd en geeft u de nodige informatie over belastingzaken. Omdat wetten en regels regelmatig veranderen, is het van cruciaal belang dat ondernemers zich proactief aanpassen om financiële problemen te voorkomen

Door te kiezen voor Practical nemen wij uw belastingzaken en BTW-aangiften volledig uit handen en ontzorgen wij u daarvan. Wij begrijpen dat u als ondernemer voor belangrijke keuzes staat. Daarom geven wij u, naast de afhandeling van uw administratie, ook fiscaal advies en helpen u weloverwogen beslissingen te nemen.

Fiscale voordelen voor ondernemers

Als ondernemer heeft u niet alleen fiscale verplichtingen, maar profiteert u ook van fiscale voordelen. De belastingaftrek verschilt per type bedrijfsentiteit.

Voor eenmanszaken zijn er aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Als u een bv heeft, kunt u profiteren van spaarvoordelen of bijvoorbeeld uw eigen woning financieren.

Onze professionals op onze kantoorlocaties in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven weten precies wat voor u als ondernemer geldt en geven u graag persoonlijk advies. U kunt dus profiteren van belastingvoordelen.

Fiscale verplichtingen voor ondernemers

Als ondernemer bent u verplicht aangifte te doen bij de Belastingdienst. Als uw onderneming een eenmanszaak of een vennootschap onder firma is, bent u onderworpen aan de personenbelasting over het belastbaar inkomen. Als u een naamloze vennootschap (BV) of een naamloze vennootschap (NV) heeft, betaalt u vennootschapsbelasting over de winst van de onderneming. Daarnaast is er dividendbelasting. Deze geldt als u winst uitkeert aan aandeelhouders in de vorm van dividend. Elke ondernemer die goederen of diensten verkoopt, is ook belasting over de toegevoegde waarde (BTW) verschuldigd. De BTW moet via de BTW-aangifte aan de Belastingdienst worden aangegeven. Als u werknemers heeft, krijgt u ook te maken met loonbelasting en sociale premies. Bij Practical geven wij fiscaal advies en verzorgen wij het gehele belastingaangiftetraject. Wij houden alles in de gaten, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw fiscale verplichtingen

Previous slide
Next slide

Daarnaast financieel advies

In ons uitgebreide dienstenpakket gaan we verder dan financieel advies en bieden we u een holistische benadering van uw financiële welzijn. Naast deskundige financiële begeleiding bieden wij aanvullende ondersteuningspijlers:

Uiterst nauwkeurig in ons bedrijfsadvies

Ondernemersadvies helpt u als ondernemer slim ondernemen. Wij zorgen ervoor dat u informatie krijgt die u direct kunt toepassen binnen uw bedrijf. Zo maken wij uw onderneming elke dag een beetje beter.

Volledig transparant in ons financieel advies

Proactief zakelijk financieel advies helpt u bij het nemen van beslissingen. Als ondernemer is het waardevol om iemand te hebben die u kan adviseren. Bij Practical tillen we uw onderneming naar een hoger niveau met een boekhoudservice inclusief financieel advies en begeleiding.
Vorige
Volgende

Belastingadvies wordt meegenomen in uw administratie

Wanneer u ervoor kiest uw administratie uit te besteden aan Practical, is belastingadvies inbegrepen in onze dienstverlening. Met belastingadvies heeft u als ondernemer geen omkijken meer naar uw fiscale verplichtingen en zorgen zij ervoor dat u optimaal profiteert van de fiscale voordelen.

Veelgestelde vragen over belastingadvies

Wat kost belastingadvies?

De kosten van belastingadvies zijn inbegrepen in onze dienstverlening. Wij verzorgen de gehele boekhouding voor een vast bedrag per maand. Onze specialisten houden voortdurend toezicht op de administratie, maar ook op de fiscale wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen zij u proactief van belastingadvies voorzien.

Kan ik bij Praktisch terecht voor belastingadvies?

Iedere middelgrote tot grote onderneming kan bij ons terecht voor belastingadvies. Allereerst verdiepen wij ons grondig in het bedrijf. Onze specialisten hebben ruime ervaring in diverse sectoren, waardoor zij u altijd van passend advies voorzien.

Waarom is belastingadvies nuttig?

Een belastingspecialist of belastingspecialist helpt u als ondernemer bij het maken van fiscale beslissingen. Deze helpt u bij zaken als aftrekposten, fiscale wet- en regelgeving, toeslagen en fiscale voordelen. Onze specialisten houden dit nauwlettend in de gaten en adviseren u proactief.

Vertrouw ons de loonadministratie toe om samen verder te komen

Naast onze boekhouddiensten verzorgt het toegewijde team van Practical ook een uitgebreide loonadministratie. Onze ervaren professionals zijn bedreven in het beheren van administratieve taken en het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen, waardoor u effectief kostbare tijd vrijmaakt om u te concentreren op essentiële zaken die uw onverdeelde aandacht vereisen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met een van onze specialisten en laat al uw vragen beantwoorden.

Financial Controller

Eva de Jong